हिंदी निबंध आरती संग्रह कथा नोट्स PDF चालीसा संग्रह ध्यान मंत्र संग्रह भागवत कथा नेपाली भागवत कथा मराठी श्रीमद्भागवत संपूर्ण स्तोत्र संग्रह व्रत कथाएं भजन संग्रह नीति शलोक संग्रह पौराणिक कथाएं पर्व त्यौहार

भए प्रगट कृपाला दीनदयाला Bhaye Pragat Kripala Deen Dayala Kaushalya hitkari

On: September 21, 2025 9:57 AM
Follow Us:
jug jug jeeve ri yashoda maiya tero lalna bhajan

श्री राम तारक मंत्र स्तुति Bhaye Pragat Kripala Deen Dayala Kaushalya hitkari

विवरण (Description)

श्री राम तारक मंत्र स्तुति भगवान श्री राम की महिमा का गुणगान करने वाला एक भक्ति भजन है, जो गोस्वामी तुलसीदास जी द्वारा रचित श्री रामचरितमानस से लिया गया है। यह भजन भगवान राम के दिव्य रूप, उनकी कृपा, और भक्तों के प्रति उनके प्रेम को दर्शाता है। यह भजन भक्ति, शांति और आध्यात्मिक उत्थान के लिए गाया जाता है और इसे गूगल पर भगवान राम के भजनों में सबसे अधिक खोजा जाता है। इसे भक्त अपनी भक्ति और श्रद्धा के साथ गाते हैं ताकि जीवन में शांति और मोक्ष की प्राप्ति हो।

हिंदी भजन Bhaye Pragat Kripala Deen Dayala Kaushalya hitkari

भए प्रगट कृपाला दीनदयाला कौशल्या हितकारी।
हरषित महतारी मुनि मन हारी अद्भुत रूप बिचारी॥
लोचन अभिरामा तनु घनस्यामा निज आयुध भुज चारी।
भूषन बनमाला नयन बिसाला सोभासिंधु खरारी॥
कह दुइ कर जोरी अस्तुति तोरी केहि बिधि करौ अनंता।
माया गुन ग्याना तीत अमाना बेद पुरान भनंता॥
करूणा सुख सागर सब गुन आगर जेहिं गावहि श्रुति संता।
सो मम हित लागी जन अनुरागी भयेउ प्रकट श्रीकंता॥
ब्रह्मांड निकाया निर्मित माया रोम रोम प्रति बेद कहै।
मम उर सो बासी यह उपहासी सुनत धीर मति थिर न रहै॥
उपजा जब ग्याना प्रभु मुसुकाना चरित बहुत बिधि कीन्ह चहै।
कहि कथा सुहाई मात बुझाई जेहि प्रकार सुत प्रेम लहै॥
माता पुनि बोली सो मति डोली तजहु तात यह रूपा।
कीजै सिसुलीला अति प्रियसीला यह सुख परम अनूपा॥
सुनि वचन सुजाना रोदन ठाना होई बालक सुरभूपा।
यह चरित जे गावहिं हरिपद पावहिं ते न परहिं भवकूपा॥

दोहा
बिप्र धेनु सुर संत हित लीन्ह मनुज अवतार।
निज इच्छा निर्मित तनु माया गुन गौ पार॥

अंग्रेजी अक्षर भजन Bhaye Pragat Kripala Deen Dayala Kaushalya hitkari

Bhae pragat kripala deen dayala kausalya hitkari.
Harshit mahtari muni man haari adbhut roop bichari.
Lochan abhirama tanu ghanshyama nij aayudh bhuj chaari.
Bhooshan banmala nayan bisala sobhasindhu kharari.
Kah dui kar jori astuti tori kehi bidhi karau ananta.
Maya gun gyana teet amana bed puran bhananta.
Karuna sukh saagar sab gun aagar jehi gavahi shruti santa.
So mam hit laagi jan anuraagi bhayeu prakat shrikanta.
Brahmand nikaya nirmit maya rom rom prati bed kahai.
Mam ur so baasi yeh uphaasi sunat dheer mati thir na rahai.
Upaja jab gyana prabhu musukana charit bahut bidhi kinh chahai.
Kahi katha suhaai maat bujhaai jehi prakar sut prem lahai.
Mata puni boli so mati dolai tajahu taat yeh roopa.
Keejai sisuleela ati priyaseela yeh sukh param anoopa.
Suni vachan sujana rodan thaana hoi baalak surbhoopa.
Yeh charit je gavahi haripad pavahi te na parahi bhavkoopa.

Doha
Bipra dhenu sur sant hit leenh manuj avtar.
Nij iccha nirmit tanu maya gun gau paar.

Bhaye Pragat Kripala Deen Dayala Kaushalya hitkari

Leave a Comment

error: Content is protected !!